top of page

Het Huis
Casa del Porticato

thumbnail_20210621_170919 (1).jpg
0000aCasa.jpeg
DSCN6544.jpeg
010dacasa.jpg
DSC_1950 [800x600].jpg

Casa del Porticato (= huis met portiek/veranda) ... is een ruim vakantiehuis van in totaal ongeveer 180 mtr2 (+ 1 sousterrain van totaal 30 mtr2): via de overdekte en afgeschermde entree (portico) en het trappenhuis (met marmeren trap), kom je in een ruime zitkamer van ongeveer 4,5 x 6 mtr (flatscreen tv en radio/cd installatie). De grote woon-eetkeuken (4,80 x 6 mtr) ligt wat lager (via een trapje te bereiken) en is van alle gemakken voorzien (oven, afwasmachine, koel/vriescombi, koffiemachine, etc.). Gezellig tafelen kan aan de 8 persoons eettafel. De vloeren op de begane grond zijn met steen betegeld. Het huis wordt verwarmd met een CV installatie en er zijn houtkachels aanwezig.

 

Direct aan de keuken grenst het (eet) terras (het terras ligt op het noordwesten en heeft in de zomer vanaf ongeveer 14.30 /15.00 uur namiddag- en avondzon). Verder bevindt zich op de b.g een wasruimte daar is de wasmachine en droger en een 2e (buiten)toilet gesitueerd.

 

Het huis zelf heeft 2 flinke tweepersoons slaapkamers en een wat kleinere 1 persoons kamer. Een grote badkamer met toilet, bidet, wastafel, douche en bubbelbad. Onder het huis, in het sousterrain, is nog een extra dubbele slaapkamer en badkamer met een aparte ingang.

 

Voorkant van Casa del Porticato: Op de zon- en zuidkant (voorkant) van het huis, is een groot zonneterras gerealiseerd (zie foto's beneden) en er is ook een voorplein gemaakt (grint) met een parkeerruimte voor 2 auto's. De buitenruimte bedraagt ongeveer 500 mtr2 (incl. terras en balkon).

Zijkant en ingang Casa del Porticato: Portico (portiek, marmeren trappenhuis en onderdoorgang) is mooi bestraat met natuursteen mozaiek. De natuurstenen bestrating loopt door en sluit aan op de bestrating van het achterterras (en op het zonneterras). In de winter fungeert het portiek en trappenhuis met veel glas als wintertuin voor

de buitenplanten.

Zonneterras: aan de zonnige voorkant (op het zuiden, dus de gehele dag zon) bevindt zich een (natuur) stenen zonneterras met 4 fijne luxe ligbedden, 3 ligstoelen, parasols en planten in (italiaanse) potten. Een Italiaanse Accasia zorgt verder voor de nodige schaduw. Het terras biedt vrij uitzicht op de natuur en de vallei.

Eetterras aan de achterkant: grenzend aan de keuken bevindt zich een eet-terras met eettafel voor 8 personen. Uitzicht over de vallei en de Taro rivier. Ook in de onderdoorgang bevindt zich een grote eettafel. De plek is bijzonder geschikt en koel op warme momenten.

Het waren eens 2 huizen en deze zijn in een verbouwing in     2008 samengetrokken en is er een zeer ruim huis van gemaakt.

Het ene huis lag wat lager dan het andere huis. Hierdoor zijn er

speelse niveauverschillen in het huis ontstaan (het ene huis ligt ongeveer 50 cm lager dan het andere). Binnen zijn de diverse leef- en slaapruimtes gemaakt en strak afgewerkt.

Onder het huis in een van de kelders (met een aparte ingang) is      Vanaf zomerseizoen 2021 een extra afgescheiden (koele) dubbele    slaapruimte (matrimoniale 1.80 x 2.00 mtr) met badkamer     beschikbaar. De achterste kelder dient als opslag.

bottom of page