Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Zwemmen:


Zwemmen kan op verschillende plekken in de buurt en iets verder weg: Van de dichtstbijzijnde poelen in de Taro rivier, tot het gemeente zwembad van Borgotaro. Wie echte luxe zoekt en een zwembad met poolbar en luxe restaurant kan het best naar Medesano naar de kaasmakerij en Hotel Bertinelli (40 km van ons huis). Iets verder (75 kmtr) kun je natuurlijk een dagje strand doen. Zie het hoofdstuk stranden.


Zwemmen kan in de Taro rivier en sommige zij-armen: er zijn prachtige paradijselijke plekken te vinden te midden van natuurschoon. Soms is het even zoeken, maar je kunt een open plek uitzoeken, maar ook een in een bosrijke omgeving. er zijn watervalletjes en kristalheldere poelen, waar je de forellen kunt zien zwemmen.

GianMarco, onze makelaar en natuurgenieter (zie foto hierboven) heeft zijn meest prachtige zwemgeheimen midden in de natuur, aan ons prijsgegeven;
Let op sommige van deze hideaways zijn moeilijk te bereiken, dus trek gemakkelijke schoenen aan. Op onderstaande plekken is geen GSM ontvangst, ga dus nooit alleen. Speciaal voor avonturiers.
 


Iets gemakkelijker te vinden en beter toegankelijk:

Diga di Grotto: op de weg naar Bedonia bevindt zich (even na het tankstation, buiten Borgotaro) rechts ook een gemakkelijker te bereiken Cascata (waterval) met een azuurblauw meer, waar veel gezwommen wordt. Zie foto beneden.


Lido del Groppo: 
Vanaf Bedonia richting Tornolo; na de brug over de Taro aan de linkerkant ligt een meertje in de Taro (met barretje); erg leuke plek en ook hier wordt veel gezwommen. Zie foto beneden.
Zwemmen kan ook in het plaatselijke zwembad van Borgotaro:  op 6 kmtr van ons huis
 Luxe in Medesano: het zwembad van Agricola Bertinelli, met poolbar en restaurant. je vindt hier ook een kaasmakerij en een mooie winkel met plaatselijke lekkernijen.

 


Kasteel Compiano


Op 15 km van ons huis vind je het kasteel van Compiano.   Het zwembad van dit luxe hotel is vrij toegankelijk ook voor onze gasten. Tegen betaling van 12 euro per persoon kunt u de luxe van het hotel ervaren en tussen 10.00 en 18.30 uur zwemmen in het zwembad van het kasteel. Het hotel heeft een betaalbaar restaurant, waar je goed kunt eten.