Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Toekomstplannen met Casa del Porticato:

Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze toekomstplannen..... we vinden dat er altijd nog wat te wensen en te ondernemen moet zijn en blijven... de komende jaren (2016-2025) zijn we nog wel zoet. Het huis zelf is helemaal klaar, maar we willen o.a. de 2 kelderruimtes (met aparte ingang) nog in een meerjarenplan gaan verbouwen. De verbouwingen en werkzaamheden worden buiten het verhuurseizoen (na het toeristenseizoen) gestart en lopen door tot de vorstperiode. Daarna worden ze weer opgestart als de vorst uit de lucht is en totdat onze eerste gasten komen (april/mei)........

 

 

Cantina 1 .... de kelderruimte aan de voorkant:
Oorspronkelijke foto van de voorste kelder (cantina 1) met gebogen stenen plafond: achterin komt de (open) badkamer, met douche, wastafel en toilet. 


Planning: winter 2012/2013 is gestart met de verbouwing en aanpassing van de kelder-

ruimte aan de voorkant. Dit wordt uiteindelijk een extra slaapkamer met badkamer (met aparte ingang). Eerst is in 2012 de houten toegangsdeur vernieuwd en is er een raam gemaakt met dubbel glas.  De tekeningen voor beide kelders ( cantina/kelder 1 aan de voorkant en kelder 2 aan de achterkant) zijn al door mij gemaakt (zie beneden).


Vervolgens zijn in de winter van 2012-2013 de vloer ge-egaliseerd en geisoleerd en zijn ook de voorbereidingen getroffen voor de electra en het loodgieterswerk (afvoer gemaakt) .


In het najaar 2020 en winter 2021 beginnen ze dan met de muren van de afscheiding van de badkamer en de inbouwkast.  Daarna kan er dan gestucked, betegeld en afgewerkt worden. Doel:  voor het seizoen 2021 zal de ruimte beschikbaar zijn als extra dubbele (2 persoons) slaapruimte met badkamer. Zie de onderste tekening van de kelder aan de voorkant (cantina sul fronte).Cantina 1  aan de voorkant van het huis

Per maart 2013 al een heel ander gezicht: vloer geisoleerd en ge-egaliseerd, afvoeren gemaakt en een mooie eiken balk in de deuropening.


De nieuwe voordeur en raam voor de voorste kelder (cantina 1) zijn najaar 2012 geplaatst.   

 

Cantina 2: ......de kelderruimte aan de achterkant:

Van deze ruimte willen we in de toekomst een soort wellness of sport & spel- ruimte maken, met een binnen (jetstream) bad. De planning is om hiermee ergens tussen 2025 en 2030 te starten en dit ook weer in zo'n 4-5 jaar te realiseren.


Ingang van de 2e kelder aan de achterkant van het huis.


 


Overkapping:

Er is een plan om Giovanni de huismeester, het achterbalkon te laten overkappen, zodat er een soort overdekte veranda ontstaat. Bij zijn eigen huis in de bergen heeft hij ook van boomstammen-hout een veranda gemaakt. We waren onder de indruk, het zag er fraai, authentiek en robuust uit en het plan ontstond om ook ons achterbalkon te overkappen. Er liggen nog erg veel oude dakpannen van een vorige restauratie van het huis, die we voor het dakje kunnen gebruiken. De voordelen hiervan zijn, dat ook bij regen het balkon gebruikt kan worden, dat het buitenmeubilair wat minder snel slijt en dat we doeken kunnen ophangen tegen de ondergaande en late middagzon. Bij lage zonstand biedt een parasol namelijk geen soelaas. 


 

Garage buren / Buitenkeuken

Wij hebben grote interesse in de garage van de buurvrouw. Zij is er zelden (weekendhuis) en de garage mag eigenlijk niet gebruikt worden. Er is in onze Borgo recht van overpad te voet, maar niet met de auto. De garage is dus eigenlijk illegaal. Het hele kleine huis stond te koop in eerste instantie voor 149.000 euro, wat danig overprijsd is. Inmiddels zijn ze gezakt naar 79000 euro, wat naar mijn idee nog teveel is. Ik zou de garage voor maximaal 10.000 euro willen overnemen, maar hoorde via de makelaar dat ze alleen het hele huis inclusief de garage wil verkopen...... Wij zouden van de garage een buitenkeuken en berging willen maken met een glazen pui, zodat we ook ons terras voor de garage zouden kunnen uitbreiden en mooi schaduwrijk kunnen maken met een overkapping met druivenplanten. Wellicht moeten we geduld hebben. 
 


Buitenzwembad  (nog te realiseren):

Een grote wens is ook om tzt een bescheiden buitenzwembad(je) te maken, voor afkoeling in de zomer: hiervoor dient eerst nog het stukje grond achter ons zonneterras, van de buurman Sergio te worden aangeschaft. de buurman was bij de vorige eigenaar niet bereid om grond te verkopen, dus wij nemen af en toe een kadootje voor hem en zijn vrouw mee uit Holland (komt goed!).   


Streefdatum voor het zwembad is ergens na 2035

Andere belangrijke zaken:

2022-2025:   Vervangen 10 luiken achterkant  (aluminium),  


2020:  Vervangen van alle (8) kozijnen en ramen (dubbel glas): Is inmiddels gedaan; Ook zijn er begin 2021 bij alle ramen rol-horren geplaatst tegen insecten en ongedierte. Is inmiddels gedaan in 2021.


Ook is in 2021 de oude CV ketel vervangen en de oude antieke houtkachel vervangen door een moderne nieuwe kachel :

Nieuw

Oud

Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles