Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Strand en Kust

  

Algemeen strand:

De dichstbijzijnde (qua afstand) prachtige kustplaatsen zijn  Sestri Levante,  Riva Trigoso en Levanto. Deze plaatsen zijn vanuit Borgotaro binnendoor te bereiken via de binnenweg (SP523), een prachtige route: ongeveer 65 kilometer. let op, doordat het een bergweg is duurt het ongeveer tussen de 1.30 uur (Levanto) en 1.45 uur (Sestri).  Via de autostrada is het 126-130 km (reisduur ongeveer 1.30 uur). in de buurt van Sestri levante en Levanto zijn nog verschillende andere mooie badplaatsen en strandjes. 


Sneller te berijden (ruim 1 uur) zijn de stranden te zuiden van La Spezia (grotendeels via de autostrada te bereiken):de plaatsen  San Terenzo en Lerici hebben gezellige en leuke stranden (95 km via de autostrada): met name Baia Blu is een mooi en intiem strand met alle voorzieningen (zie foto's onderaan).


Iets verderop en wat zuidelijker zijn Fiumaretta di Ameglia (93 km.), Marinella di Sarzana (96 km.) en Marina di Carrara (96 km.).


De bekende badplaatsen Forte dei Marmi (112 km en 1.20 min) en Viareggio (125 km. en 1.30 min.)  liggen nog wat zuidelijker, maar zijn ook via de autostrada bereikbaar.

Baia Blu (Lerici)


Het strand Baia Blu:  (Routeplanner instellen op: via Santa Teresa, Lerici).  Dit strand is het snelst te bereiken vanuit Borgotaro (1 uur).  Klik hier voor het foto-album  Kleine baai met alle voorzieningen, zoals restaurant en zoutwater zwembad.

Baia Blu (Lerici)

Restaurant bij Baia BluSestri Levante, Levanto, Lerici en San Terenzo

Sestri Levante (Baia del Silenzio)......  (zie ons foto-album van Sestri levante)


LevantoLericiChiavari en Lavagna
 Chiavari ( op anderhalf uur van Casa del Porticato): foto-albumPortofino

Het bekende en prachtige plaatsje aan de kust: 155 km van Borgotaro (reken ruim 2 uur reistijd): heerlijke terrasjes aan het water.  het laatste deel van de route ernaartoe over het schiereiland, leidt langs prachtige kustplaatsjes. Leuk voor een dagtrip met een voortreffelijke lunch op een van de terrasjes.  Portofino, bij nederlanders vooral bekend, omdat heel veel pizzeria's en ijssalons in Nederland  Portofino heten.....  

Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles