Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Steden en stadjes......

 

 Tips & tricks voor dagtochten en uitjes
  

Parma:

Een aardige provinciestad (hoofdstad van de provincie Parma) op 70 km van Borgo val di Taro (zo'n 45-50 minuten reistijd), mooie gebouwen, musea, kunsten, muziek,bezienswaardigheden, eten en shoppen......... (de dichtstbijzijnde Ikea bevindt zich in Parma !!!).   Zie ons fotoalbum over Parma.

 

Lucca:

Lucca is een kleine, maar prachtige stad op een kleine anderhalf uur van Casa del Porticato...... Lucca is een van de rijkste steden van Noord Italie en gesticht door de Etrusken in een moerassig gebied ( LUK= moeras). De stad is volledig ommuurd en parkeren kan het best buiten de stadsmuren. Een dagtocht te combineren met Pisa of Toscane.    Beschrijving   Lucca op Wikipedia en het Lucca fotoalbum    Bologna:

Bologna is een prachtige middeleeuwse stad, een van de belangrijkste cullinaire steden van ItalIë (veel heerlijke restaurants, voor hele prettige lunches). Bezienswaardigheden, kerken, musea en .... winkelen...... !!   Bologna is via de autostrada binnen ongeveer anderhalf uur te bereiken. (reken een extra half uur voor het rijden naar het centrum en vinden van een parkeerplaats).    Zie ons fotoalbum van Bologna

 
Pisa, Florence, Toscane:


Need I say more?   Pisa: 150 km. 1 1/2 uur reistijd en Florence in het hart van Toscane: 230 km en ruim 2 uur reistijd.

Bezoek naast de scheve toren ook het centrum: Pisa is een aardige stad om te winkelen.

Salsomaggiore Terme en Tabbiano:


2 plaatsen, die behoren tot de meest prestigieuze resort spa's van Italie: liggen op 88 km noordoost van Borgo val di Taro (1.20 minuten reistijd)..... richting Parma.


Salsomaggiore Terme


Tourist info


 Zie ons fotoalbum van Salsomaggiore Terme
Varese Ligure:


Onderweg naar de kust (binnendoor via de passo dei cento croci) komt u Varese Ligure tegen: een schilderachtig plaatsje, rond om een burght heen gebouwd. 33 km van Borgotaro (40 min. reistijd). Maak hier je koffie-stop.

  

 Zie ons fotoalbum over Varese Ligure.
Fidenza:

In Fidenza vind je een grote outlet shopping Village. Fidenza ligt op ongeveer 1 uur van Borgo val di taro (na Parma richting Milaan, afslag Fidenza: de outlet village ligt zowat langs de snelweg en is dus heel gemakkelijk te vinden).  Routeplanner: via san Michele Campagna.


Aan de achterkant van Fidenza Village ligt nog een shoppingcenter met veel leuke tuin- en interieurzaken en grote schoenenwinkels (en wat goedkoper).


Fidenza zelf is ook een aardige stad om te bezoeken.


 Zie onze foto impressie van Fidenza village, shopping outlet mall.

  Modena:

De stad van Ferrari, met mooi historisch centrum en het Ferrari museum. 1,5 uur van Borgo val di taro.
Reggio Emilia: 


Op weg naar Modena (1 uur en 45 minuten van Borgo val di taro) ligt Reggio Emilia: een kleine industriestad met een historisch centrum. Piacenza:


De stad Piacenza is de hoofdstad van Emilia Romagna en de geboorteplaats van Giuseppe Verdi. Piacenza is gesitueerd op de rechteroever van de Po op het punt waar de rivier de Trebbia hier in uitstroomt. De stad kenmerkt zich door een aantal mooie pleinen en historische gebouwen. Enkele kilometers ten zuiden van de stad verheffen zich de eerste heuvels die aan de Appenijnen toebehoren. Piacenza is een zeer belangrijk knooppunt van spoor- en snelwegen. Ligt aan de snelweg Milaan-Parma, ongeveer 1,5-2 uur van Borgotaro.


Pontremoli:

Smalle steegjes, doorkijkjes, trappen, oude bruggen, statige stadsmuren,slingerende rivieren, historische cafés en een pontificaal kasteel dat boven de stad uit torent: het middeleeuwse Pontremoli is van vele markten thuis en een bezoek zeker waard. Dit bruisende provinciestadje ligt in de streek Lunigiana, in het noorden van Toscane, een voor velen nog onbekende regio.  Servizi per il turismo, een stadje dat bol staat van mythes en legendes. Gebruik de lunch in de kleine maar gezellige Osteria della Bietola.
45 minuten van Casa del Porticato.

Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles