Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

 Route / Bereikbaarheid
Routebeschrijving vanuit Nederland: Milaan naar Borgo val di Taro en naar Casa del Porticato: 

Auto: 

Nederland richting Milaan

Milaan, richting Bologna/Firenze via de autostrada del Sole, E15

Na 108 km (net voor Parma) richting A15/E31 La Spezia / Parma ovest

Na 42 km afslag Borgotaro: volg Borgotaro of Borgo val di Taro (SP523)

7 km voor Borgotaro, net na een tunnel, linksaf richting Baselica.... bocht rechts en rivier over, daarna bocht links en zeer scherpe bocht naar rechts (omhoog): verder Pontolo aanhouden (het navigatiesysteem wijst je soms over de weg via Baselica, is wat ingewikkelder). 


Richting Pontolo: linksaf bergweggetje op, tussen 2 huizen door, scherpe bocht naar rechts, voorbij het lelijke moderne gebouw aan de rechterkant (gemeente archief), weer tussen 2 huizen door: let op na deze smalle doorgang weer een zeer scherpe bocht naar rechts en meteen fel omhoog (in 1e versnelling): pas op eventuele tegenliggers, wat bochtjes, dan voorbij het roze huis met de poort met witte adelaars en voor het stenen gebouwtje rechtsaf het grintpad op richting Il Poggiolo. Na 150 meter rechts en je staat voor de deur. 


Instellen van het navigatiesysteem op Pontolo, nr. 37, Borgo val di Taro (Borgotaro), Italie.


De totale afstand van Amsterdam naar Borgo val di Taro is 1250 km
 

Tips:

-'s Nachts (in het weekend) rijden is wat vermoeiender ivm het zicht, maar er is dan in elk geval geen / weinig vrachtverkeer: dat rijdt dus wat sneller.  In de vakantietijd en overdag kunnen de Gotthardtunnel en de tolpoorten rond Milaan namelijk tot flinke vertragingen leiden.


In (Zuid) Duitsland en Zwitserland moet je rekening houden met wegwerkzaamheden (overdag druk, 's nachts goed te doen). Bij omleidingen in Duitsland houd de kleine blauwe bordjes met een U (umleitung) aan. Soms is 's nachts een stuk autobahn afgesloten en wordt je omgeleid door het duitse platteland (geen pretje).  Klik deze link van TomTom  met de actuele verkeerssituatie.


-Let op, de Gotthardtunnel kan 's nachts, soms gesloten zijn voor onderhoud, van 22.00 uur tot 05.00 uur: informeer hiernaar en plan je route en tijdstippen hierop.  Info hier


-Let op, houd je aan de snelheidslimieten in Zwitserland: ze flitsen je (let met name op in de tunnels bij Lugano: 80 km) en sturen de forse bekeuringen thuis: een onaangename verrassing na je vakantie. Ook tussen Milaan en Parma zijn er trajectcontroles: Houd je aan de maximum snelheid van 130 km. Meestal staan ze uit, maar je weet maar nooit!!  Italiaanse Ferrari's komen je gewoon voorbij geraced. Ook in Duitsland wordt soms geflitst (op plaatsen waar aan de weg wordt gewerkt en de snelheid ineens 60 of 80 km is. Oppassen geblazen.


-Denk aan het wegenvignet voor Zwitserland (geldig voor het jaar waarin het is gekocht). Te verkrijgen bij de Zwitserse grensovergang, maar ook vooraf aan te schaffen via de ANWB.  (kosten rond de 45 euro). Tot Milaan is de tol ongeveer 8-9 euro en vanaf Milaan tot Borgotaro is de tol ongeveer 25 euro.


-Als u niet in een keer wilt rijden, zijn er diverse goeie en betaalbare hotelsuggesties onderweg.  Wij overnachten soms in Weil am Rhein bij Bazel tegen de Zwitserse grens aan. Hotels in Zwitserland zijn een stuk duurder dan in Duitsland. Je bent dan net een stukje over de helft en hebt dan zo'n 700-750 kilometer afgelegd (v.a. Amsterdam). Vanaf Bazel is het dan nog ongeveer 500-550 km te gaan. Kijk op Trivago wat de beste opties zijn.


Wij hebben goeie ervaringen met: Otts Hotel Leopoldshohe wat een mooi oud echt Duits hotel is met een prima traditionele keuken. Een modern en wat zakelijker hotel is B&B Hotel Basel/Weil am Rhein .


Een erg fijn en goed Hotel is Gasthaus Hotel zum Loewen in Eimeldingen (vlakbij Weil am Rhein en de Zwitserse grens); dubbelkamer 115 euro incl. ontbijt. Het restaurant is ook prima!!

 

 

Tol Betalen rondom Milaan...
Vliegen met KLM of Alitalia


Vliegen:

 

Bereikbaarheid en kosten (+ kosten autohuur):

U vliegt in het seizoen goedkoop met een prijsvechter (bijv. Ryanair) vanaf Eindhoven of Amsterdam naar Milaan, Bologna of Pisa.

Transavia vliegt (naar Pisa). KLM naar Milaan Linate. Soms zijn er aanbiedingen. Een auto (bijv. 4 persoons/ 4 deurs Fiat Panda of Fiat cinquecento) huren kost u vanaf ongeveer 250 euro per week (volg op de luchthavens de bordjes autonoleggio).

Ook vanuit Dusseldorf zijn er legio (uitermate goedkope) aanvlieg mogelijkheden (o.a. air Berlin) naar Milaan, Genua, Parma, Pisa, Bologna en Forli (deze luchthavens liggen allemaal ongeveer anderhalf uur rijden van het huis).

Voor ongeveer 500-600 euro reist u dus (flydrive: vliegen+ autohuur) met 2 personen 1 week. Voor 2 weken betaald u voor de vliegreis en auto: 750-850 euro. Voor 3 weken: 900-1000 euro.  Dit is excl. onderkomen (huis, appartement of hotels). Bij meer dan 2 weken of meer dan 2 personen wordt het interessanter om de reis per eigen auto vanuit Nederland te doen.  Vergelijk hier  de goedkoopste vliegreizen: boek hier uw reis (vliegtickets en autohuur).


 

De afstanden van zowel Milano Linate, Pisa Galileo alsook het vliegveld van Bologna (Forli) tot ons huis ligt altijd rond de 160 km en zo'n anderhalf uur rijden dus (vnml snelweg.... let op tolwegen).


 

Huurauto: aan te raden is het huren van een auto vanaf de airports (Milano Linate of Pisa Galileo). Kosten hiervoor vanaf 35 euro per dag voor een Fiat Panda.  Vooraf boeken vanuit Nederland is het goedkoopst. Als je een Panda hebt gekozen, kun je vaak kiezen tussen een Panda en een Cinquecento.

Afstanden van grote steden tot Borgotaro (Borgo val di Taro):
Parma 60-70 km ( 45-55 minuten)
Milano (Linate) 160 km ( 1 uur en 40 minuten )
Bologna 155 km ( 1 uur en 30 minuten )
Firenze 225 km ( 2 uur )

Lucca: 155 km ( 1 uur 40 minuten)

Pisa 150 km (1 uur 30 minuten)

Allemaal grotendeels snelweg.


Afstand tot de Middellandse zee:
La Spezia 70 km ( 1 klein uur )
Chiavari 60 km ( 1.45 uur binnendoor of via snelweg; via de snelweg is het 100 km 
Genova 150-160 km ( reistijd 2 uur)

Sestri Levante (1 uur 45 minuten binnendoor, 1 uur 25 minuten via autostrada)

Dichtsbijzijnde stranden: Lerici, San Terenzo, Baia Blu:  85 km (1 uur 10 minuten)Trein verbindingen:
Borgotaro Centraal station ligt op de lijn Parma-La Spezia. Hier stoppen treinen vanuit Milaan, Bologna, Genua, La Spezia, Livorno en Florence.  Vanuit Borgotaro gaat er een trein naar La Spezia en de Cinqueterre.

Vanaf Milaan Linate gaat er een shuttlebus naar Milano Stazione Centrale, hier kun je de trein nemen naar Parma: overstap richting La Spezia. Halverwege Borgo val di taro. Station ligt op 5 km van het huis.

Vanaf Pisa luchthaven trein naar Pisa Centrale. Dan trein naar La Spezia of Pontremoli. Overstappen op de trein naar Parma.

Trenitalia: de 9292 website van Italië. Info in het nederlands over openbaar vervoer in Italie.

 
Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Various