Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Idee.......


We horen wel eens van mensen, dat ze van italie houden, maar dat ze opzien tegen de lange reis per auto.........


Een aardig (practischer en voordeliger) alternatief is om te vliegen en een auto te huren.  Vliegen op de luchthavens van Milaan Linate of Pisa is relatief goedkoop. Met de KLM of Allitalia betaal je gemiddeld zo'n 150 euro per persoon voor een retourticket. Met een aantal prijsvechters en Transavia zijn de tickets nog goedkoper. Voor een leuke echte Italiaanse Cinquecento ben je ongeveer 35 euro per dag kwijt en raak je alvast helemaal in italiaanse sferen. Ons huis ligt anderhalf uur verwijderd van beide luchthavens (+/- 150 km).  Als je alleen handbagage meeneemt (veel spullen zijn in het huis aanwezig namelijk), ben je zo door de douane en hoef je nergens op je bagage te wachten. Let op de maat- en gewicht-restricties voor uw handbagage (tegenwoordig bijzonder streng).

  

Wij gaan zelf af en toe een lang weekend: donderdagavond weg, maandagavond terug. Vanaf Schiphol vliegen we dan met KLM of Allitalia en nemen de vlucht van 21.00 uur: we zijn dan rond 24.00 uur in het huis. We hebben dan vrijdag, zaterdag en zondag de hele dag voor onszelf en maandag namiddag vliegen we weer terug. Kosten:  250 euro tickets en 140 euro autohuur. Als we een week gaan, vliegen we meestal ook: we zijn dan 2x 150 voor de vliegreis kwijt en 7x35 euro voor de auto: aan reiskosten dus (2 personen) 500 euro. Daar komen dan voor onze gewaardeerde gasten, natuurlijk de verblijfskosten nog bij (neem contact met ons op: wellicht hebben we een aardige, speciale aanbieding voor u).

Met de handbagage zijn we om 20.00 uur op de luchthaven, snel door de douane en het vliegtuig in: anderhalf uur vliegen... bij aankomst direct naar de autoverhuur (auto van tevoren via internet besproken) en anderhalf uur rijden: ruim binnen de 4-5 uur reistijd zijn we dan van huis naar huis en bij ons vakantiehuis in La bella Italia.

Plan vooraf (via onze tips voor dagtochten) je programma, om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van uw verblijf.

 

 

Boek hier uw vliegtickets Worldtickets.com


Boek hier uw huurauto bij Holiday Cars met 15% korting (speciaal voor onze gasten)


Go Fast Autoverhuur: auto huren voor vakantie

 

 

Travel light!!   Wat neem je mee/ handbagage?

Om snel door de douane en incheck (en uitcheck) te geraken en om gemakkelijk en licht te reizen, is handbagage de gemakkelijkste optie om er even tussenuit te gaan en een lang weekend, midweek of weekje naar ons huis in Italie te reizen. Travel light en gemakkelijk is het motto..... Let wel op het gewicht van max. 10 kilo en check de stricte afmetingen van cabinebaggage bij je luchtvaart-maatschappij. Check even onze speciale tarieven voor (lang) weekend en midweek.  Met onderstaande lijst blijf je binnen de gestelde max. 10 kilo.

 

Man: 1 paar schoenen/sneakers ( 1 paar aan) + 1 paar slippers, 1 zwembroek, 1 short en een lange broek (1 lange broek aan), 1 overhemd ( 1 aan) 1-2 polo's / t shirts, 1 trui of sweatshirt (jas/jack aan), 3 onderbroeken + 3 paar sokken (van elk 1 paar aan, tussentijds wassen), Klein afsluitbaar doorzichtig zakje met toiletspullen (douane): pas op geen vloeibare zaken: kleine tube tandpasta, (zeep, douchegel etc. is aanwezig in het huis), tandenborstel, scheermes/ apparaat. Tablet+ telefoon+ kleine laptop


Vrouw:  1 paar schoenen ( 1 paar aan) + 1 paar slippers, 1bikini of badpak, 1 short en een lange broek of rok/jurk (1 set aan), 1 blouse ( 1 aan) 1-2 polo's  of t shirts, 1 trui, vest of sweatshirt (jas/jack aan), 3 x ondergoed-bh, sokjes? , Tablet+ telefoon+ kleine laptop, Klein afsluitbaar doorzichtig zakje met toiletspullen (douane): pas op met vloeibare zaken: kleine tube tandpasta, (zeep, douchegel etc. is aanwezig in het huis), tandenborstel, kleine tube creme, make-up? Deze reistoiletartikelen en zaken kun je bestens op Schiphol (of in Italie) kopen in klein-verpakking en laten sealen vanwege de douane beperkingen.

 Italy in een gehuurde Cinquecento....-Als u toch met de auto gaat en u wilt de afstand niet in een keer rijden, dan zijn er diverse goeie en betaalbare hotelsuggesties onderweg.  Wij overnachten soms in Weil am Rhein bij Bazel tegen de zwitserse grens aan. Hotels in Zwitserland zijn een stuk duurder dan in Duitsland. Je bent dan net een stukje over de helft en hebt dan zo'n 750 kilometer afgelegd (v.a. Amsterdam). Vanaf Bazel is het dan nog ongeveer 500 km te gaan.  Kijk op Trivago wat qua prijs de beste opties zijn.


Wij hebben goeie ervaringen met: Otts Hotel Leopoldshohe wat een mooi oud echt Duits hotel is met een prima traditionele keuken. Een modern en wat zakelijker hotel is B&B Hotel Basel/Weil am Rhein .


Een erg fijn en goed Hotel is Gasthaus Hotel zum Loewen in Eimeldingen (vlakbij Weil am Rhein en de Zwitserse grens); dubbelkamer 115 euro incl. ontbijt. Het hotel is gemoderniseerd en het restaurant is ook prima!! Heerlijk eten en drinken.


 

Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles