Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

 Ligging

Casa del Porticato ligt vlakbij de provinciestad Borgo val di taro, ongeveer halfweg tussen de stad Parma en de Cinqueterre. De streek heet Emilia Romagna (iets ten noorden van Toscane) en de provincie waar het huis zich bevindt heet Provincia Parma.


Klik hier voor de ligging op Google Maps


Het huis ligt op het rustige Italiaanse platteland, (middenin de natuur) op een heuvel (op 450 mtr hoogte) aan de oevers van de Taro rivier, in een rustige "Borgo" (=verzameling huizen) genaamd Localita Poggiolo Pontolo (Casa del Porticato heeft de nrs 35 en 37). Deze borgo bestaat uit 5 huizen, waarvan er 2 permanent bewoond zijn, door 2 jonge (Italiaanse) echtparen. De andere huizen zijn weekend of vakantiehuizen.

Op 6 km ligt het centrum van het provinciestadje Borgo val di Taro (Borgotaro) , met voldoende (traditioneel Italiaans) entertainment, zoals terrasjes, winkels met mode en buurtproducten, heerlijke restaurants, een weekmarkt, traditionele ijssalons, etc.. Zie ook ons fotoalbum van Borgotaro.


De ligging t.o.v. de zon is uitermate gunstig: de voorkant met het prachtige zonneterras heeft zowat de gehele dag zon (van 9.00 uur tot 19.00 uur) en desgewenst schaduw van de bomen. Aan de achterkant op het eetterras verschijnt vanaf ongeveer 14.30-15.00 uur de zon (tot zonsondergang). De natuur om het huis heen en de omgeving is prachtig voor wandelingen en fietstochten (voor geoefende fietsers / wielrenners en mountainbikers).

Casa del Porticato is daarnaast gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen (15 min van de snelweg), wat de locatie uitermate geschikt maakt voor een combi-vakantie. Rust en ontspanning, rond het huis op het mooie zonneterras, of in de buurt, kan afgewisseld worden met dagtochten en toeristische uitjes en sightseeing.


Het dichstbijzijnde strand ligt op ongeveer 1 uur rijden. De dichstbijzijnde grote stad (Parma) ligt op ongeveer 40-45 minuten (65 km) . In de nabije omgeving is er voldoende te beleven en te zien in dit nog toeristisch betrekkelijk onbekend gebied. De grens met Toscane ligt op 8 km van het huis. Diverse prachtige steden zijn goed te bereiken in een dagtocht (Bologna 1,5 uur, Florence, kleine 2 uur, Pisa 1,5 uur, Lucca 1,5 uur, etc.): ook de Cinqueterre is binnen handbereik (1,5 uur).

 

Zie onze tips voor bezienswaardigheden en dagtochten 


 

Poggiolo Pontolo


Het toegangspad naar Localita Poggiolo in Pontolo
Borgo val di Taro (Google) linkZicht op Casa del Porticato vanaf de heuvelsVoorkant met toegangspad naar Casa del Porticato


Het toeganspad oftewel de oprijlaan, met de Italiaanse Accasia's........


Uitzichten aan de voorkant van het huis


Uitzicht achterkant op de rivier de Taro


Het kerkje van PontoloMembers Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles

Various