Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Uw huisdier mag mee:

Uw huisdier is van harte welkom in Casa del Porticato. Zelf hebben we een Border Terrier genaamd Bram. We willen graag van te voren weten dat u uw huisdier wilt meenemen. De prijs per huisdier bedraagt 42 euro per week extra (6 euro per dier per dag, bijdrage voor extra schoonmaak).


Toen ik eens informeerde bij een hotel waar we overnachten, of onze hond mee mocht, kreeg ik de volgende reactie:  "Ik leid dit hotel al 23 jaar. In al die tijd heb ik nog nooit een hond geweten die handdoeken stal, of zilverwerk jatte, beddengoed meenam of schilderijen van de muur nam. Ik heb bovendien nog nooit een hond moeten buitengooien omdat hij midden in de nacht de boel op stelten zette. En ik heb het evenmin al meegemaakt dat een hond zijn rekening niet betaalde. Ja, graag...... jouw hond is van harte welkom! En als je hond zich voor jou borg stelt, mag hij jou meebrengen".      

Nou zo denken wij er ook over......Bram, onze border terrier in Bologna. 


Bram heeft het altijd erg naar zijn zin in en rond ons huis in Italie: hij besteedt zijn dagen grotendeels in volledige rust en lui op een schaduwrijk plekje op het buitenterras, loerend naar- en af en toe actief jagend op- de vele lucertole (hagedissen). De hagedissen laten zich bij mooi weer in grote getalen zien, op en om het terras en het huis, om ook van de zon te genieten.  Dit tot grote vreugde van Bram: nog interessanter dan hagedissen zijn de herten en de zwijnen, die hij af en toe in de buurt spot (of ruikt).  Hij gaat graag mee op pad, want hij is ook gek op italiaanse cultuur en steden (net als de baasjes). Hij kijkt zijn ogen uit, cq snuffelt aan al die vreemde en interessante italiaanse geuren.

Bram in Italie..... volkomen thuis!
Algemeen:

Vanaf 3 juli 2004 gelden voor het vervoer van honden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels:

-De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort

-Sinds 3 juli 2011 is een chip verplicht. De chip moet worden ingebracht voordat de rabiesvaccinatie wordt gegeven (op dezelfde dag mag ook).

-De dieren moeten worden ingeent tegen hondsdolheid (rabies) tenminste 21 dagen voor de reis.


Bepaalde Europese landen kennen daarnaast nog aanvullende regels, zoals verplichte teken/vlooienbehandeling of het verbod van bepaalde rassen. Ook zijn er verschillende regels voor dieren jonger dan drie maanden die nog niet tegen rabies ingeent kunnen worden. Wij adviseren u uw hond minimaal 14 dagen voor aanvang van de reis een goede tekenbehandeling te geven.

 

 

Specifieke eisen voor Italie:

Verplichte inentingen:  Inenting tegen hondsdolheid (Rabies) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren.

Identificatie: verplichte chip

​EU-dierenpaspoort: ​Verplicht

​Dieren jonger dan drie maanden zijn niet toegestaan

​Bijzonderheden: In openbare gelegenheden moet uw dier zijn aangelijnd en voorzien zijn van een muilkorf (meestal hoeft dit niet, maar het kan gevraagd worden, wij hebben dit zelf nooit meegemaakt).

Let op: uw hond mag niet overal mee naar toe: op de meeste stranden zijn honden niet toegestaan en in veel restaurants zijn honden ook verboden.

Zorg dat uw hond een goeie tekenbehandeling heeft gehad voordat u naar Italië gaat. De mediterrane teken zijn nog wat gemener dan de noord europese. 


Tips met de hond naar Italie. 

 

 

 

Zie ook ons fotoalbum:  Bram in Italie


 Ik heb ook vakantie...... !!!
Dierenarts Borgo val di Taro: 


Veterinario  Dr. COLLA  en Dr. CROTTI.......   


7, Via P. V. Manara - 43043 Borgo Val Di Taro (PR)         


Tel:  338 8022376,  0525 916012


Zie beneden het algemene alarmnummer (118) voor dieren in nood


In Parma is een 24 uurs eerste hulp in het universitair Dierenziekenhuis.


www.ospedaleveterinarioparma.it


Tel nr.   0521-983337

Hond mee naar het strand?


De hond meenemen naar het strand in Italie, is soms een uitdaging. Soms is op internet te vinden waar de hond mee mag: de dichstbijzijnde stranden waar honden zijn toegestaan is het meest noordelijke (steen) strand in Sestri Levante en tussen Viarreggio en Torre di Marina del Lago. Het is het stranddeel ten zuiden van Viareggio en de haven. Daar vind je een strandtent genaamd Bagno Marechiaro, waar de hond mee mag.  Bagno MarechiaroDe hond mee in restaurants:


In Borgotaro en omstreken is dit meestal geen probleem, hoewel honden in deze omgeving veelal functioneel zijn (bewaken en jacht), zie je steeds meer mensen die een hond als echt gezelschapsdier nemen.  Dit is meer en meer geaccepteerd en vaak zijn de mensen met een huishond toeristen en wordt het gezien als luxe. Bij zowel restaurant Mimosa als Vecchio Borgo en ook bij de meeste andere restaurants is de hond geen probleem (mits hij kalm is natuurlijk)..... we hebben dit door ons frequente bezoek aan deze restaurants, ook een beetje geforceerd. Bij Mimosa stond een verbodsbordje op de deur toen we daar de eerste keer kwamen eten..... na vriendelijk vragen en een blik op de grootte van onze hond, mocht hij mee naar binnen...... na 3 bezoeken aan dit restaurant verdween het bordje (en verscheen er een bordje op de deur "wij zijn welkom".  Ook onze gasten die vaak een hond meebrengen hebben nooit problemen ondervonden. Je merkt dat de economische crisis hier een gunstige invloed op heeft.  Aan de kust wil het soms nog wel anders zijn, vooral als de hond wat groter is.  Onze ervaring is dat er altijd wel restaurants te vinden zijn die hondvriendelijk zijn.
Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles