Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Het huis

Casa del Porticato (= huis met portiek/veranda) ... is een ruim vakantiehuis van in totaal ongeveer 180 mtr2 (+ 1 sousterrain van totaal 30 mtr2):   via de overdekte en afgeschermde entree (portico) en het trappenhuis (met marmeren trap), kom je in een ruime zitkamer van ongeveer 4,5 x 6 mtr (flatscreen tv en radio/cd installatie). De grote woon-eetkeuken (4,80 x 6 mtr) ligt wat lager (via een trapje te bereiken) en is van alle gemakken voorzien (oven, afwasmachine, koel/vriescombi). Gezellig tafelen kan aan de 8 persoons eettafel. De vloeren op de begane grond zijn met steen betegeld. Het huis wordt verwarmd met een CV installatie en er zijn houtkachels aanwezig.

Direct aan de keuken grenst het (eet) terras (het terras ligt op het noordwesten en heeft in de zomer vanaf ongeveer  14.30 /15.00 uur namiddag- en avondzon). Verder bevindt zich op de b.g een wasruimte daar is de wasmachine en droger en een 2e (buiten)toilet gesitueerd. 


Het huis zelf heeft 2 flinke tweepersoons slaapkamers en een wat kleinere 1 persoons kamer. Een grote badkamer met toilet, bidet, wastafel, douche en bubbelbad. Onder het huis is nog een extra dubbele slaapkamer en badkamer met een aparte ingang.


klik  HIER    voor meer foto's van het huis.


Voorkant van Casa del Porticato: Op de zon- en zuidkant (voorkant) van het huis, is een groot zonneterras gerealiseerd (zie foto's beneden) en er is ook een voorplein gemaakt (grint) met een parkeerruimte voor 2 auto's.  De buitenruimte bedraagt ongeveer 500 mtr2 (incl. terras en balkon).

Zijkant en ingang Casa del Porticato: Portico (portiek, marmeren trappenhuis en onderdoorgang) is mooi bestraat met natuursteen mozaiek. De natuurstenen bestrating loopt door en sluit aan op de bestrating van het achterterras (en op het zonneterras).  In de winter fungeert het portiek en trappenhuis met veel glas als wintertuin voor de buitenplanten.


Terrassen:

Zonneterras: aan de zonnige voorkant (op het zuiden, dus de gehele dag zon) bevindt zich een (natuur) stenen zonneterras met 4 fijne luxe ligbedden, 3 ligstoelen, parasols en planten in (italiaanse) potten.  Een Italiaanse Accasia zorgt voor de nodige schaduw.


Het terras biedt vrij uitzicht op de natuur en de vallei.


 Zie HIER de foto's van het bouwen van het terras. 

 Zie  HIER  meer foto's van het terras in ons foto-album.
Eetterras aan de achterkant: grenzend aan de keuken bevindt zich een eet-terras met eettafel voor 8 personen. Uitzicht over de vallei en de Taro rivier. Ook in de onderdoorgang bevindt zich een grote eettafel. De plek is bijzonder geschikt en koel op warme momenten.Vroeger waren het 2 huizen en hier is 1 zeer ruim huis van gemaakt. Het ene huis lag wat lager dan het andere huis. Hierdoor zijn er spannende en  speelse   niveauverschillen in het huis ontstaan (het ene huis ligt ongeveer 50 cm lager dan het andere).  Binnen zijn de diverse leef- en slaapruimtes gemaakt en strak afgewerkt.  


Onder het huis in een van de kelders (met een aparte ingang) is vanaf zomerseizoen 2021 een extra afgescheiden (koele) dubbele slaapruimte (matrimoniale 1.80 x 2.00 mtr) met badkamer beschikbaar.


Een ander kelder aan de achterkant van het huis zal voorlopig als bergruimte dienen.

We hebben nog allerlei wilde plannen voor deze kelderruimte aan de achterkant: het is een ruimte van ongeveer 26 mtr2: spa (met jacuzzi of binnenzwembadje + fitnessruimte), tafeltennisruimte ....of gewoon opslagruimte. Zie onze toekomstplannen. 


 

Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Various: