Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

 

       Borgo val di Taro, Emilia Romagna, Italia   

Het huis

Casa del Porticato (= huis met portiek/veranda) ... is een mooi en ruim vakantiehuis van in totaal ongeveer 150 mtr2 (+ 2 kelders totaal 60 mtr2):   via de overdekte en afgeschermde entree (portico) en het trappenhuis (met marmeren trap), kom je in een ruime lichte zitkamer van ongeveer 4,5 x 6 mtr (flatscreen tv en radio/cd installatie). De grote woon-eetkeuken (4,80 x 6 mtr) ligt wat lager (via een trapje te bereiken) en is van alle gemakken voorzien (oven, afwasmachine, koel/vriescombi). Gezellig tafelen kan aan de 8 persoons eettafel. De vloeren op de begane grond zijn met steen betegeld. Het huis wordt verwarmd met een CV installatie en er zijn houtkachels aanwezig.

Direct aan de keuken grenst het (eet) terras (het terras ligt op het noordwesten en heeft in de zomer vanaf ongeveer  14.30 /15.00 uur namiddag en avondzon). Verder bevindt zich op de b.g een wasruimte daar is de wasmachine en droger en een 2e (buiten)toilet gesitueerd. 


Het huis heeft verder 3 tweepersoons slaapkamers en een grote badkamer met toilet, bidet, wastafel, douche en bubbelbad.


klik  HIER    voor meer foto's van het huis.


Voorkant van Casa del Porticato: Op de zon- en zuidkant (voorkant) van het huis, is een groot zonneterras gerealiseerd (zie foto's beneden) en er is ook een voorplein gemaakt (grint) met een parkeerruimte voor 2 auto's.  De buitenruimte bedraagt ongeveer 500 mtr2 (incl. terras en balkon).

Zijkant en ingang Casa del Porticato: Portico (portiek, marmeren trappenhuis en onderdoorgang) is mooi bestraat met natuursteen mozaiek. De natuurstenen bestrating loopt door en sluit aan op de bestrating van het achterterras (en op het zonneterras).  In de winter fungeert het portiek en trappenhuis met veel glas als wintertuin voor de buitenplanten.


Terrassen:

Zonneterras: aan de zonnige voorkant (op het zuiden, dus de gehele dag zon) bevindt zich een (natuur) stenen zonneterras met 4 fijne luxe ligbedden, 3 ligstoelen, parasols en planten in (italiaanse) potten.  Italiaanse Accasia's en pruimenbomen zorgen voor de nodige schaduw.


Het terras biedt vrij uitzicht op de natuur en de vallei.


 Zie HIER de foto's van het bouwen van het terras. 

 Zie  HIER  meer foto's van het terras in ons foto-album.
Eetterras aan de achterkant: grenzend aan de keuken bevindt zich een eetterras met eettafel voor 8 personen. Uitcht over de vallei en de Taro rivier. Ook in de onderdoorgang bevindt zich een grote eettafel. De plek is bijzonder geschikt en koel op warme momenten.Vroeger waren het 2 huizen en hier is 1 zeer ruim huis van gemaakt. Het ene huis lag wat lager dan het andere huis. Hierdoor zijn er spannende en  speelse   niveauverschillen in het huis ontstaan (het ene huis ligt ongeveer 50 cm lager dan het andere).  Binnen zijn de diverse leef- en slaapruimtes gemaakt en strak afgewerkt.  


Onder het huis bevinden zich nog 2 grote (cantine) kelderruimtes, die voorlopig als berging zullen dienen en tussen 2016 en 2020 opgeknapt zullen gaan worden. We hebben allerlei wilde plannen voor deze kelderruimtes: het zijn 2 ruimtes van elk nog eens ongeveer 30 mtr2: extra aparte slaap- en badkamer, spa (met jacuzzi of binnenzwembadje + fitnessruimte), tafeltennisruimte ....of gewoon opslagruimte. Zie onze toekomstplannen.  Er is inmiddels een start gemaakt met het maken van een extra slaapruimte en badkamer in de voorste kelder (werkzaamheden buiten het verhuurseizoen): Prognose is dat deze ruimte (met aparte ingang) rond 2020 klaar zal zijn. 


 

Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Various: