Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Cinqueterre

  Kaart van de CinqueterreDe Cinqueterre is een prachtige toeristenattractie en bestaat uit 5 zeer pittoreske en kleurrijke kustplaatsjes, die tegen de bergen zijn gebouwd: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Absoluut een must om te gaan zien. Afstand vanaf ons huis is ongeveer een kleine 90 kilometer tot Riomaggiore: via de autostrada richting la Spezia ongeveer 1.30 uur.  Binnendoor over de bergwegen moet je rekenen op totaal ruim 2 uur. Het best kun je de trein nemen vanuit Borgotaro (directe verbinding met La Spezia en dan Riomaggiore), omdat de parkeermogelijkheden beperkt zijn.  Er is een mogelijkheid  om de Cinqueterre langs te gaan per boot. Deze boot legt bij elk plaatsje aan: voorbeeld prijs: retour (andata e ritorno) volwassenen: Portovenere 7 euro en Riomaggiore 11 euro.


Portovenere is een leuk vissersplaatsje aan de golf van La Spezia (via de snelweg is de reisduur ongeveer 1 1/2 uur). Portovenere wordt ook wel het "zesde" stadje van de Cinqueterre genoemd (ook Levanto wordt soms zo genoemd): eigenlijk moet het dus Seiterre zijn.


Riomaggiore: is het eerste plaatsje van de cinqueterre vanaf La Spezia. Velen vinden dit, samen met Verrnazza de mooiste plaatsjes van de Cinqueterre. 


Er ligt een spectaculair wandelpad van ongeveer 20 km dat alle plaatsjes met elkaar verbindt (via l amore.... het pad der liefde). Check even of deze open is; er is regelmatig onderhoud nodig en het pad is dan deels afgesloten.


Zie het fotoalbum van de Cinqueterre Vernazza                                                                               Portovenere  


Members Area

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Photos

Membership & Articles