Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Blog

Ceramica del Ferarlo

Posted by Dio van Gils on June 6, 2019 at 1:55 AM

Op ongeveer 3 kwartier rijden van ons huis vindt u in Collecchio, Ceramica del Ferarlo: een klein handwerkbedrijf in keramische handgemaakte items, waar u hartelijk door oma en zoon wordt ontvangen. Het bedrijfje werd in 1937 opgericht door machessa (markiezin) Maria Giulia Carrega, geboren in Palermo 1896 en van origine van oude Spaanse adel. Het bedrijf en de adelijke familie hebben een rijke en interessante historie. In1952 verhuisde het bedrijfje van de adelijke villa Ferarlo naar de huidige lieflijke en romantische plek op de strada Bourbelles. Gestart met het fabriceren van allerlei (exotische) diersoorten,is het assortiment inmiddels in de jaren sinds 1952 door de zoon Affolino, uitgebreid naar diverse prachtige items,die te koop zijn. Niet goedkoop, want het is tenslotte allemaal handwerk, maar je koopt dan wel prachtstukken.  In de 60-er jaren heeft een van de belangrijkste werknemers Angelo Alinovi en zijn vrouw Elide het bedrijf overgenomen, wat momenteel door zijn zoon wordt gerund. Oma Elide (en de vrouw van Angelo) heeft duidelijk nog een vinger in de pap.
Neem maar eens een kijkje op de website:  https://www.ceramicadelferlaro.it/    of beter nog ga er eens langs voor een bezoekje en een rondleiding.  

Rijd via de snelweg richting Parma en neem de afslag Fornovo.  Dan richting Collecchio. In Collecchio, rechts afslaan Via Caduti del Lavoro.  In het afslaan ziet u meteen rechts de opvallende wat Chinees aandoende toegangspoort. 


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments