Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Blog

Heritage Hub Turijn

Posted by Dio van Gils on April 4, 2019 at 8:05 AM

Begin april 2019 opent de Italian car heritage Hub in Turijn zijn deuren voor het publiek, een absolute must voor liefhebbers van Italiaanse auto's.....


Veel schatten, heel veel schatten:

De hangar van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is een nieuwe opslagfaciliteit voor de legendes van de verschillende automerken. De Grot der Wonderen voor vierwielers ligt op de plek waar vroeger de Officina 81 lag in Via Plava, Turijn. De oude fabriek van 15.000 vierkante meter is compleet gerestaureerd. Er staan meer dan 250 auto’s van Fiat, Lancia, Alfa Romeo en Abarth in de FCA Heritage Hub.


De collectie is gemêleerd en gaat van zeldzame bolides tot aan gekke concepten, racehelden en zelfs rallyauto’s. Ook staan er veel one-offs en zelfs auto’s die nooit aan het publiek zijn tentoongesteld. Zoals de Lancia HF 1600, de legendarische Stratos HF, de oppermachtige Delta HF, de Fiat Panda Rock Moretti, de 124 Abarth, de Lancia Beta Montecarlo Turbo en de LC2. En nog veel, heel veel meer.


Wat kun je nog meer verwachten in de FCA Heritage Hub?

De collectie bestaat om het nalatenschap van Fiat, Lancia en Abarth te behouden en te promoten. Er zijn acht exhibities met ieder hun eigen thema. Archistars (beroemde ontwerpen), Concepten en Gepersonaliseerde auto’s, Eco en Duurzaam, Epische Reizen, Records en Races, Klein en Veilig, Stijliconen en het Rallytijdperk. Elk van deze exhibities laat acht auto’s zien van verschillende tijdperken en merken, terug tot 1908.


Van ons huis naar Turijn is zo'n kleine 3 uur rijden (293 km), maar het is de moeite meer dan waard voor de echte autoliefhebber: buiten de Hub is Turijn een mooie stad om te bezoeken. Maak er dus een dagtrip van: vroeg weg, zodat je wat aan je dag hebt. Heritage Hub, via Plava Turijn.


https://www.fcaheritage.com/en-ukCategories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments