Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

 

       Borgo val di Taro, Emilia Romagna, Italia   

Blog

IJs eten in Borgotaro

Posted by Dio van Gils on June 25, 2017 at 6:55 PM

We weten het allemaal, ijs eten in Italie is beslist geen straf. In Borgotaro is dat niet anders en we hebben een selectie gemaakt uit de 3 beste ijssalons in de stad.


De eerste is Gelateria da Beppe in de via Nazionale (hoofdstraat); Beppe een imposante man, maakt het ijs zelf vers. Meestal staat of zit hij met een wit schort aan voor de deur van zijn ijssalon. Groot zowel in de lengte als in de breedte, druk gesticulerend en luidruchtig en vrolijk alle voorbijgangers groetend. Buiten het ijs zelf is deze man op zich al een ervaring.


  De 2e ijssalon is Dolce Neve. Een moderne en bijzonder frisse zaak. Naast heerlijk ijs, maken ze ook de meest mooie taarten en ijstaarten. We halen er ook onze kleine gebakjes (kunstwerkjes 1 euro per stuk). Dolce Neve aan het begin van de brede straat met de bomen, waar ook de weekmarkt is.

De 3e ijssalon is de Gelateria artigianale op de Piazza Verdi, naast Hotel, Bar Firenze. Zij maken echt natuurlijk ijs, waarbij de pitjes van de bramen terug te vinden zijn in het ijs: gegarandeerd echte vruchten en dat proef je. Heerlijk ijs.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

1 Comment

Reply Marleen & Rene
5:13 PM on August 6, 2017 
Bij alle drie de ijszaakjes kun je heerlijk ijs eten. De meest vriendelijkste verkoper vonden wij de eigenaar van caffetteria gelateria! Erg geduldig zodat je op je gemak kunt kiezen uit het ijsassortiment. Bij Dolce Neve kun je buiten lekker ijs de heerlijkste petit fours kopen. Onwijs lekker!