Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

  Borgo val di Taro (Pr), Emilia Romagna, Italia   

Blog

Brood en ontbijt

Posted by Dio van Gils on May 10, 2023 at 6:10 PM

Ontbijt is voor de Italiaan eigenlijk de minst belangrijke maaltijd op een dag. Ze beginnen de dag meestal met een caffe of cappucino met een brioche; een zoet croissant-achtig broodje al dan niet gevuld met crema, abrikoos, bosvruchten of een andere fruitjam. en dat staande aan de bar. 


In Emilia Romagna bakken ze verder eigenlijk voornamelijk smaakloze witte broden of broodjes met een keiharde korst, die de volgende dag eigenlijk al niet meer te eten is omdat de korst hard en taai wordt en zo een enorme uitdaging en bedreiging wordt voor je tot dan toe gezonde gebit. Het brood doet voor ons een dag later al aan als oud brood. Multigrani (meergranen) is moeilijker te krijgen en ook niet lang houdbaar; het helpt soms om het brood de volgende dag een beetje in de oven op te piepen. Goeie franse (bladerdeeg) croissants zijn niet te krijgen en ook de ander Franse brood- bakkerskwaliteiten ontbreken hier jammerlijk.


Het blijft dus een uitdaging om goed brood te vinden voor onszelf en voor het ontbijt van onze gasten; we hebben diverse bakkers uitgeprobeerd, zonder veel succes. inmiddels hebben we wat oplossingen gevonden. In de supermarkt verkopen ze zachte witte broodjes, die nog het best te pruimen zijn en een van de supermarkten heeft witte afbakbroodjes, die aan onze eisen voldoen.  Het op de wekelijkse markt aangeschafte stevige meergranen brood, van een door amerikanen gerunde agricola boerderij, is een paar dagen goed te eten. Enfin we geven niet op en zetten onze zoektocht voort..... anders zou een broodmachine nog een optie kunnen zijn.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments