Vakantiehuis Italie

 Casa del Porticato

 

       Borgo val di Taro, Emilia Romagna, Italia   

Blog

Terremoto - aardbeving

Posted by Dio van Gils on November 21, 2016 at 4:20 AM

Het is de laatste tijd wat onrustig in sommige delen van Italie qua aardbevingen.....  tot-nu-toe allemaal veel zuidelijker dan het gebied waar ons vakantiehuis ligt. Het meest onrustige gebied ligt westelijk van de lijn Perugia/Rome en daar komen de laatste tijd dan ook met enige regelmaat flinke aardbevingen voor. Heel vervelend natuurlijk voor de inwoners van dit getroffen deel van Italië, die veelal dakloos zijn geworden en ook uitermate jammer van de vele prachtige historische gebouwen, die zwaar beschadigd zijn of volledig en onherstelbaar ingestort.


Ons gebied kent niet echt een historie van aardbevingen, maar resultaten uit het verleden geven natuurlijk in deze geen garanties voor de toekomst. De natuur is niet te sturen en onvoorspelbaar. Als het ergens anders flink rommelt, kan het aan de randgebieden natuurlijk ook onrustig worden.


In de nacht van 20 op 21 november was het dan ook hier raak: net na 04.00 uur in de ochtend. Een aantal flinke schokken, met als epicentrum 6 km ten zuidoosten van Borgotaro en op ongeveer 12 km van ons huis.  Naar wat we van onze Italiaanse vrienden horen, ging het even flink tekeer. De beving had een magnitude van 2,6-3,2 op de schaal van Richter.  Er wordt geen melding gemaakt van personele of materiele schade.... Benieuwd hoe ons uiterst stevige huis het gehouden heeft.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

2 Comments

Reply Karen Hoogeveen
4:45 AM on November 21, 2016 
Best heftig deze gebeurtenis, je kunt het pas zien als jullie het huis winterklaar gaan maken toch? ??? Good luck!
Reply Dio van Gils
5:29 AM on November 28, 2016 
27 november, 21.58 uur tijdens mijn verblijf,werd ik opgeschrikt door een flinke schok. Voordat ik besefte dat er geen zware goederentrein voorbij reed (kan namelijk niet, omdat er geen spoorlijn langs ons huis loopt),was het alweer voorbij.... het was een beving van 2,7 op de schaal van Richter met als epicentrum Massa Carrara, meer richting kust........ enfin even schrikken.